Uzakdoğu Mutfağı'nın favori lezzetlerinden tatlı ekşi soslu tavuk.
Malzemeler
3 parça tavuk göğsü (küçük parçalara bölünmüş)
3 diş sarımsak
1 yk un
Yarım limon suyu
4 yk kırmızı şarap sirkesi
4 yk soya sosu
1 çk kekik
2 yk bal
1 tk susam (servis sırasında)
Tarif
•Tavukları una bulayıp yağda pişirmeye başlıyoruz.
•Rengi kızarınca tavukları kenara alıp, tavuğu pişirdiğimiz yağda ezdiğimiz sarımsağı soteleyip (max 1 dak sarımsağın yanmaması için yeterli olacak) soya sosu, şarap sirkesi ve limon suyunu ekleyip 1 dk daha orta ateşte buharı uçana kadar karıştırıyoruz.
•Tavukları tencereye geri ekliyoruz. 2-3 dakika birlikte karıştırıp balı ve baharatları ekliyoruz.
•Servis sırasında limon kabuğu, susam ve maydanoz ile süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz
•Rengi kızarınca tavukları kenara alıp, tavuğu pişirdiğimiz yağda ezdiğimiz sarımsağı soteleyip (max 1 dak sarımsağın yanmaması için yeterli olacak) soya sosu, şarap sirkesi ve limon suyunu ekleyip 1 dk daha orta ateşte buharı uçana kadar karıştırıyoruz.
•Tavukları tencereye geri ekliyoruz. 2-3 dakika birlikte karıştırıp balı ve baharatları ekliyoruz.
•Servis sırasında limon kabuğu, susam ve maydanoz ile süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder