22 Şubat 2021 Pazartesi

Kestane Mantarlı Kremalı Tavuk

Mantar, krema sos ve tavuk her zaman birbirine çok yakışır ama bu tarif bir başka güzel. Kestane mantarının en güzelini sizler için seçtik. Genellikle evlerde kullanılan beyaz mantardan daha fazla tadı içinde barındıran bu mantarı yemeklerinizde daha çok kullanmanız için kutularınıza eklemeyi unutmayın.

Gelsin tarif

    Malzemeler

  • 4 adet tavuk kalça
  • Yarım kilo kestane mantarı
  • 2 yemek kaşığı yulaf unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • ½ çay kaşığı toz zencefil
  • ½ çay kaşığı hardal tozu
  • 1 + ½ bardak laktozsuz süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Hazırlanışı

  • Orta ateşte erittiğimiz yağımızda unu kavurmaya başlıyoruz.
  • Un kahveye dönmek üzereyken yavaşça sütü ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Süt emildiğinde karıştırarak sütün tamamını ekliyoruz.
  • Tuz, karabiber, zencefil ve hardalı ekleyip karışımın altını kapatıyoruz.
  • Ayrı bir tencereye tuz ekleyip üzerine tavukları diziyoruz. (derileri alta gelecek şekilde) (tavanın teflon olması işinizi kolaylaştıracaktır. )
  • Yarım çay bardağı su ilave edip kapağını kapatıyoruz ve tavukları kendi yağında pişmeye bırakıyoruz.
  • Suyunu çekip kızardığında diğer tarafını çevirip bir 5 dakika da diğer tarafı kızartıyoruz.
  • Hazır olan tavukları tencereden alıp mantarları tavukları pişirdiğimiz tencereye koyup 10-15 dakika kavuruyoruz.
  • Hazırladığımız krema sosu ilave edip 2-3 dakika da beraber karıştırıyoruz.
  • En son tavukları ilave edip görseldeki gibi servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder