Yepyeni bir tarif ,süper bir lezzet. Meksika mutfağından Etli Sebzeli Taco
Malzemeler (2 kişilik)
300gr kuşbaşı kuzu eti
1 adet patlıcan
1 adet kapya biber
1 adet kırmızı soğan
1 diş sarımsak
6 adet Tortilla (lavaş)
1 çk karabiber
1 çk kimyon
1 çk tuz
Hazırlanış
Soğanı küp küp doğrayın.
Sarımsağı ince ince doğrayın.
Biberi küp küp kesin.
Tarif
Tavayı orta ateşte 1 dakika ısıtın. Kuzu etini ısınan tavaya ekleyin ve 1-2 dakika karıştırın.
Tavanın kapağını kapatın ve eti 5 dakika pişirin. 5 dakika sonra tekrar karıştırın ve ilave 5 dakika daha tencere kapağı kapalı pişirin.
Kestiğiniz soğan, sarımsak ve biberleri ekleyin. Orta ateşte 10-12 dakika daha birlikte pişirin. (Tencere kapağı kapalı olsun).
Tenceredekiler piştiğinde tuz ve diğer baharatları ekleyin.
Dilerseniz tortillayı tost makinesinde ya da ayrı bir tavada yağ eklemeden ısıtın. Oda sıcaklığında size yollandığı gibi de tüketebilirsiniz.
Pişen malzemeyi tortillalaın üzerine koyup dürüm yaparak yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder