Köfte için malzemeler:
- 200 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 2 yemek kaşığı köftelik bulgur
- 1 yumurta
- 1 adet rende soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Salçalı su için malzemeler:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 su bardağı sıcak su
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
Sebzeler;
- 3 adet domates
- 3 adet patates
- 3 diş sarımsak
- 2 adet soğan
- 2 adet kapya biber
Yapılışı
- Bu malzemeleri iyice yoğuruyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
- Bu sırada 3 adet patatesi, 3 adet domatesi, 2 adet kapya biberi, 2 kuru soğanı ve 3 diş sarımsağı 3 cm eşit kalınlıklarda doğrayıp tepsiye diziyoruz.
- Sosu için 1 büyük bardak sıcak suda 1 yemek kaşığı salçayı, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı karabiberi salça eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Kıymayı da avuç içi kadar büyüklükte koparıp elimizle şekil veriyoruz ve sebzelerin yanına yerleştiriyoruz.
- Erittiğimiz salçalı suya arzuya göre 1/2 su bardağı sıvı yağ eklenebilir.
- Salçalı suyu da köfte patates karışımına döküp 1 saat 200 derecelik fırında üzeri folyoya sarılı şekilde pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder