Malzemeler
3 bardak tavuk suyu
2 bardak ılık su
2 adet tavuk göğüs (tavuğun herhangi bir yeri olur)
1/2 bardak tel şehriye
1/2 dmt dereotu
1 yk nane
4 diş sarımsak
1 yk tereyağı
1/2 bardak zeytinyağı
1 tk tuz
Hazırlanış
Tavuk suyu için tavuğu haşlıyoruz ve suyunu ayırıyoruz.
Haşladığımız tavuğu küp küp doğruyoruz
Sarımsağı eziyoruz
Dereotunu ince ince doğruyoruz
Tarif:
Önce tereyağını ve zeytinyağını tencereye ekleyip sarımsağı soteliyoruz. Üzerine tel şehriyeyi ekleyip birlikte karıştırmaya devam ediyoruz. Dereotu ve kuru naneyi de aynı tencerede orta ateşte sürekli olarak karıştırarak soteliyoruz.
Sonra tavuk suyunu ekşiyoruz ve kaynayana kadar pişiriyoruz. Bu sırada terbiyesi için geniş bir kaba yoğurtların her ikisini, tuzu, yumurtayı ve unu ekliyoruz. Kaynayan çorbadan 2 kepçe terbiyeye ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Hiç topak kalmadığında terbiye ve çorbayı birleştiriyoruz. Bir taşım daha kaynatıyoruz ve servise hazır. Dilerseniz servis sırasında karabiber kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder