15 Şubat 2021 Pazartesi

Napolitan Soslu Makarna

Tarifi vermeden küçük bir bilgi paylaşalım isteriz. Napolitan sos, arabiatta ve bolonez sos birbirine çok benzeyen 3 farklı makarna sos çeşidi. 3’ünün de ana maddesi domates. Peki farkları ne?

Arabiatta’da domates çok yoğun kullanılıyor ve diğerlerinden onu ayıran chili biber kullanılarak acılığının arttırılması.

Napolitan sosta yine ana malzeme domates ancak bunda taze fesleğen kullanılarak fresh bir tat elde ediliyor.

Bolonez sosta ise domates yine baş rol fakat yabancı ülkelerde domuz, ülkemizde ise kıyma (dana eti) tercih ediliyor.
Sizin en sevdiğiniz hangisi? Biz güzelleşen havaların hatrına fesleğeni bol kullanmak için Napolitan’ı tercih ettik.

Gelsin tarif:
2 büyük domates
1 demet fesleğen
1 tk domates salçası
1 tk biber salçası
1 küp şeker
1 çk karabiber
1 çk tuz
Yarım bardak rende parmesan
2 diş sarımsak

Hazırlanış:
Sarımsağı ez, domatesi ve fesleğeni blendardan geçir.
Makarnayı az tuz eklediğin su da kaynatmaya başla. Makarnanın hafif dişe gelmesi için kaynama süresini 6 dakikayı geçmeyecek şekilde ayarlamanı tavsiye ederiz.
Bu sırada ezdiğin sarımsakları ve salçayı az yağ eklediğin tavada 1 dakika kadar kavur. Üzerine blendardan gecen karışımı ekle. Tüm baharatlar ve şekeri ilave et ve kısık ateşte 10 dakika fokurdat

Sos hazır olduğunda makarnayla karıştırabilirsin.
Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder