Malzemeler
- @pastavillatr çubuk makarna
- 300gr tam yağlı kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet domates
- 2 adet havuç
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Hazırlanışı
- Sarımsakları ince ince kesip kısık ateşte yağda kavurmaya başlıyoruz. Hafif renk alınca salçayı ilave edip bir dakika kadarda beraber kavuruyoruz. Rendelediğimiz havucu da ekleyip karıştırdıktan sonra 2-3 dakika tencere kapağını kapatarak kısık ateşte bırakıyoruz. Havuçlar diriliğini kaybettiğinde (çok fazla değil) rendelediğimiz domatesleri ilave ediyoruz. 5-6 dakika yine kısık ateşte kapağı kapalı pişmesini beklerken ayrı bir tencerede kıymayı kavurmaya başlıyoruz. Kıyma yağlı olduğu için yağ eklemeden ısıttığımız tavada kıymayı kavurabiliriz. T uzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyip 5 dakika kadar aralıklarla karıştırarak kıyma karışımını hazır hale getiriyoruz .Pişmiş kıyma karışımı, domates sosu ve makarnayı karıştırıp birlikte servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder