12 Şubat 2021 Cuma

Bolonez Soslu Makarna

   Malzemeler

  • @pastavillatr çubuk makarna
  • 300gr tam yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 adet domates
  • 2 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Hazırlanışı
  • Sarımsakları ince ince kesip kısık ateşte yağda kavurmaya başlıyoruz. Hafif renk alınca salçayı ilave edip bir dakika kadarda beraber kavuruyoruz. Rendelediğimiz havucu da ekleyip karıştırdıktan sonra 2-3 dakika tencere kapağını kapatarak kısık ateşte bırakıyoruz. Havuçlar diriliğini kaybettiğinde (çok fazla değil) rendelediğimiz domatesleri ilave ediyoruz. 5-6 dakika yine kısık ateşte kapağı kapalı pişmesini beklerken ayrı bir tencerede kıymayı kavurmaya başlıyoruz. Kıyma yağlı olduğu için yağ eklemeden ısıttığımız tavada kıymayı kavurabiliriz. T uzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyip 5 dakika kadar aralıklarla karıştırarak kıyma karışımını hazır hale getiriyoruz .Pişmiş kıyma karışımı, domates sosu ve makarnayı karıştırıp birlikte servis ediyoruz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder