Öncelikle hazırladığımız yemeklerde renklerin canlılığını korumasına özen göstermeliyiz. Yemek pişirme süreleri arttıkça, sebzelerin suyunu kaybetmesi renklerini yitirmesine neden olur. Bu sebepten daha çok renk daha çok sağlık olarak yorumluyoruz.
Gelelim renklerin önemine;
Kırmızı sebze ve meyveler kalp sağlığına,
Sarı meyveler sindirim ve beyin fonksiyonlarına,
Turuncu sebze ve meyveler bağışıklığa,
Yeşil sebzeler toksin atmaya,
Beyaz renkli sebzeler kolestrolü düşürmeye,
Koyu siyaha dönük çekirdekli meyveler ise hücre yenilenmesine yardımcı olur.
Sebzelerin pişirme süresini kısaltarak vitaminlerini korumasına neden oluruz ve su oranlarını kaybetmemesini sağlarız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder