3 Mayıs 2021 Pazartesi

Fırında Levrek

Yeni haftaya süper bir tarifle başlayalım mı? Fırında Kutu Mutfak Usulü Levrek


Malzemeler:

2 adet levrek
1 adet kırmızı soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dere otu
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet defne yaprağı

Hazırlanışı:

Önceden 180 dereceye ayarladığımız fırına koymak üzere levrekleri tepsiye diziyoruz.
Görsel deki sırayla önce soğanı daire daire kesip, maydanozları ve dereotunu incecik kıyıyoruz, sarımsağı eziyoruz.
Baharatlar dahil tüm malzemeleri balığa döküp elimizle görsel deki gibi yediriyoruz.
180 dereceye ayarladığımız fırına yerleştirip 40 dakika pişiriyoruz. (yanmaması için aralıklarla kontrol etmenizi tavsiye ederiz. ).Yemeğimizde kullandığımız tüm baharatlar.
Afiyet olsun

https://www.youtube.com/watch?v=PmW_C9BXfHU&t=3s


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder