7 Mayıs 2021 Cuma

Mantar Stroganoff ve Pirinç Pilavı

Yine  harika bir tarifle karşınızdayız. Ailenize harika bir yemek hazırlamak isterseniz tarifi hemen denemenizi öneriyoruz.

Malzemeler:

300 gr kestane mantarı

300 gr istiridye mantarı

1 adet soğan

3 diş sarımsak

Yarım paket krema

1 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi(elma sirkesi alternatif)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı fesleğenli limon tozu

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

Pilav için:

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 bardak baldo pirinç

1 buçuk bardak ılık su

1 çay kaşığı tuz


Hazırlanışı:

Önce pilavı hazırlayıp bir kenara koyalım. Ne dersiniz?

Tereyağını kısık ateşte ısıttığımız tavada eritelim ve pirinçleri ekleyip kavuralım.

Suyu ve tuzu ilave edip, pilavı pişmeye bırakalım. (25 dakika kısık ateş)

Mantar stroganoff için küp küp kestiğimiz soğanları kavurmaya başlayalım.

Hafif renk alınca sarımsakları ilave edip 1 dakika da beraber karıştıralım ve küp küp kestiğimiz mantarları ekleyelim.

Tencere kapağını kapatın ve orta ateşte 10 dakika mantarlar yumuşayana kadar pişirin.

Sonra sirkeyi ve diğer tüm baharatları ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.

En son kremayı ekleyin ve ilave 3 dakika kremayı orta ateşte fokurdatıp ateşten alın.

Afiyet olsun

https://www.youtube.com/watch?v=EyxzSx6Y4dE



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder