28 Ocak 2021 Perşembe

Semizotlu Köfte Tarifi

Size ilk defa mevsiminde olmadığımız bir tarif paylaşacağız. Ancak bu tarifi aklınıza gelen tüm yeşil sebzelerle yapabilirsiniz.

Roka olur, pırasa olur, kereviz sapı olur, taze soğan bile olur..


Semizotlu Köfte Tarifi

Malzemeler
1 bağ semiz otu
400 gr kıyma
3 yk galeta unu
1 yumurta
1 kase normal yoğurt
1 kase süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 tk pul biber
1 çk kırmızı toz biber
1 çk karabiber
1 çk kimyon
1 çk tuz

Tarif
1. Yoğurtları bir kapta birbirine karıştırın.
2. Sarımsağı ezin ve yoğurt kabına ekleyin.
3. Semizotlarını yıkayın ve durulayın.
3. Kıymayı bir kaba alın. Un, yumurta, tuz, kimyon ve karabiberi ekleyin. Güzelce yoğurun ve 2’şer cm’lik küçük toplar yapın.
4. Tavanın altını açın yağı ekleyin ve yağ ısındığında köfte toplarını ekleyin. Her bir tarafı renk alıp, kızarıncaya kadar pişirin. Piştiğinde köfteleri tavadan alın.
6. Köfteleri pişirdiğiniz yağa kırmızı biber ve pul biberi ekleyin. (Ateşin altı kapalı olsun). Yağı güzelce karıştırın.
7. Servis tabağına önce yoğurdu, üstüne semizotunu ve en üste de köfteleri dizin. Arzuya göre hazırladığınız biberli yağdan birer kaşık servis sırasında ekleyin.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder