28 Ocak 2021 Perşembe

Domatesli İstiridye Mantarlı Linguine

Tam mantar mevsimi.. güzel bir makarna tarifine kim hayır diyebilir?

Domatesli İstiridye Mantarlı Linguine

Malzemeler

15-20 adet cherry domates
6-7 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
Linguine makarna
300gr istiridye mantarı
2 adet kapya biber
1 çk karabiber
1 çk tuz

Hazırlanış
Domatesleri yıkayın, yarısını ortadan ikiye bölün.
Arpacık soğanın kabuğunu soyup, 4’e bölün.
Sarımsakları soyun ve ezin,
İstiridye mantarlarını nemli havlu peçete ile silerek temizleyin.
Kapya biberleri küp küp doğrayın.
Makarna için yarım tencere su kaynatın. (Kaynadığında 1 çimdik tuz ve 2 yk zeytinyağı ekleyin)

Tarif
1. Tavayı ısıtın, 2- 3 yk zeytinyağı ilave edin.
2. İstiridye mantarlarını ekleyin her bir tarafını et gibi kızaracak şekilde pişirin.
3. Son 2-3 dakika mantarların üzerine ezdiğiniz sarımsağı ekleyin ve sarımsağın lezzetli aromasını mantarlara geçirin.
4. Ortadan ikiye böldüğünüz çeri domatesleri ve doğradığınız soğan, sarımsak ve biberleri tencereye ekleyin.(10 dakika orta kısık ateşte pişirin)
5. Makarna suyu kaynadığında, makarnayı ekleyin ve kaynar suya 1-2 çimdik tuz ekleyin.
Makarnayı 7-8 dakika pişirin. Makarna kaynarken suyundan 1 kepçe diğer tencerede pişen domates mantar karışımına ekleyin. Sonrasında makarna suyunu süzün.
6. Domates karışımı piştiğinde tuz ve karabiber ekleyip, altını kapatın.
7. Hazırladığınız mantar-domates karışımını suyunu süzdüğünüz makarna ile karıştırarak servis edin.

Ellerine sağlık şef!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder