Hadi Fırında Baharatlı Tavuk yapalım mı?
Fırında Baharatlı Tavuk But
Malzemeler
2 adet fırın poşeti
8 adet tavuk but
400 gr mantar
3 diş sarımsak
2 adet soğan
12 adet çeri domates
1 çk havlıcan
1 çk tuzot
1/2 çk karabiber
1/2 toz kırmızı biber
Hazırlanışı
Tavukları yıkayın. Soğan ve sarımsağı kabuğundan ayırın. Soğanı yarım ay şeklinde dilimleyin. Sarımsağı olduğu gibi bütün halinde pişireceğiz. Mantarları yıkayın ve ortadan ikiye bölün.
Tarif
Pişirme poşetinin içine tüm malzemeyi alın içine 2 yk kaşığı kadar zeytinyağı ekleyin ve poşetin ağzını en tepeden bağlayın.
İçindeki tüm malzemeyi çalkalayın ve birbirine karışsın.
220 derece de yaklaşık 40 dakika pişirin.(Fırını önceden ısıtın.)
En son poşeti yırtarak tavukların üzerini açın ve 5 dakika açık şekilde pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder