Hem sağlıklı hem de lezzetli bir tarife var mısınız?
Kayık Kabak
Malzemeler
4 adet kabak
400 gr orta yağlı kıyma
2 adet havuç
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 kase rende kaşar peyniri
1 çk pul biber
1 çk kimyon
1 çk karabiber
1 tk tuz
Hazırlanış
Kabağı ortadan ikiye bölün.
Yarıya böldüğünüz kabakların ortasını kaşık yardımıyla oyun. Orta kısmı boş kenarları kalacak şekilde ‘’kayık’’ şekline getirin. Kabak içini ayırın kıymalı karışım kullanacağız.
Soğanı, havucu küp küp doğrayın. (Çok küçük doğrayamazsanız rendeleyedebilirsiniz.)
Sarımsağı ince ince dilimleyin.
Fırını 200 dereceye ayarlayın.
Tarif
1. Soğanları, havucu az yağ eklediğiniz tavada soteleyerek işe başlayabilirsiniz. (10 dakika soğanlar ve havuç yumuşayana kadar soteliyoruz.)
2. Kıymayı ilave edin ve beraber kavurmaya devam edin.
3. Kıyma renk aldığında ayırdığınız kabak karışımını ekleyin.
4. Ocaktan almadan hemen önce sarımsağı ve baharatları ekleyin. 2-3 dakika kadar orta-kısık ateşte tüm malzemeleri birlikte sotelemeye devam edin.
5. Sıra sıra kabakları tepsiye dizin. (Altının yapışmaması için yağlı kağıt serdikten sonra, kabakların dışını 2-3 yk zeytinyağı ile yağlayabilirsiniz.)
6. Hazırladığınız karışımı kayık şekline getirdiğiniz kabakların içine kaşık yardımıyla yerleştirin.
7. Tepsiyi folyo ile hava almayacak şekilde sarın. (Önceden 200 dereceye ayarladığınız fırına 25 dakikalığına verin.)
8. 25 dakika sonra kabakların üzerini açın ve kaşar peynir serpin. İlave 5 dakika kaşar peynir eriyene kadar fırında pişirmeye devam edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder