26 Haziran 2020 Cuma

En Sevilen Soslardan Pesto

Yapılışı pratik, üstelik pişirmeye de gerek yok. En klasik yöntemle havanda döverek yapabilirsiniz. Ama tabi günümüzde rondo ya da blendarda yapılarak çarçabuk hazırlanabiliyor.
Malzemeleri sayarken bile mutlu oluyor insan. Karnı acıkıyor, tatmak istiyor. Yani özetle pesto denen bu sos mutluluk sebebi

 Malzemeler:
2-3 demet fesleğen
4 diş sarımsak
2 yk çam fıstığı
100 gr parmesan peyniri
1 çay bardağı hakiki zeytinyağı
1 çay kaşığına yakın tuz

Tüm malzemeleri rondodan geçirin. Birbirine kokuları, tatları iyice geçsin. Lezzetini tadın ve ağız tadınıza göre ister sarımsağı, ister tuzu, ister parmesanı arttırın.
Evde parmesanınız yoksa eski kaşar da kullanabilirsiniz. Çam fıstığı yoksa çiğ badem, fındık hatta ceviz bile çok yakışır.
Kavanozda ağzı hava almayacak şekilde buz dolabında muhafaza edebilirsiniz. Doğal yollarla elde ettiğiniz için bir hafta içinde tüketmeniz tavsiye edilir.
Dilerseniz ekmeklere sürün, peynirle tüketin, sade makarnaya sos yapın veya pizza tabanına domates sos yerine kullanın. Hepsi birbirinden lezzetli olur. 
Sağlıkla kalın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder