Biraz pembelenmeye ne dersiniz? Piyasada satılan gıda boyalı makarnalar yerine evde kendiniz yapabileceğiniz bir tarifle sizlerleyiz. Brüksel Lahanalı Krema Soslu Pembe Makarna
Malzemeler:
Makarna için
spagetti paket
1 küçük boy haşlanmış pancar
Sos için
10 adet brüksel lahanası
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
3 yk zeytinyağı
1 tk tereyağı
1 yk un
1 bardak çiğ süt
1 çk toz zerdeçal
1 çk tuz
1 çk karabiber
Yapılışı:
Makarnayı paketin üzerindeki tarife göre haşlıyoruz. Makarnayı süzdükten sonra, pancarı ezip suyunu ve kendisini makarna ile karıştırıyoruz. Böylelikle makarnanın rengi pembeye dönecektir.
Sosu için önce brüksel lahanalarını 2’ye bölerek yağda hafif kızartıyoruz. Bu sırada küçük küp şeklinde doğradığımız soğanı ve ezdiğimiz sarımsağı ilave edip birlikte 4-5 dak orta kısık ateşte pişiriyoruz. Lahanaları kenara alıp tavadaki karışıma unu ilave ekliyoruz ve karıştırdıktan sonra yavaşça sütü ilave edip 5-6 dk orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam lapa bir hal alınca tuzu, zerdeçalı ve karabiberi ilave ediyoruz. Hazırladığımız krema karışımını görseldeki gibi makarnamızın üstüne dökerek servis edebiliriz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder