Yemeklerde malzemeler kadar baharatlar da yemeğin başrolündedir ve lezzetli yemeğin en önemli kuralı doğru baharatı doğru yemekte kullanmaktır.
Başlıca en çok kullanılan et çeşitlerini seçip onlara en çok hangi baharatın yakıştığını sizler için belirledik.CİĞER: Karanfil, kekik, sater otu
DANA: Defne, fesleğen, karanfil, kekik, mercanköşk
KUZU: Ada çayı, biberiye, defne, kekik,kişniş, sarımsak, tarhun
HİNDİ: Defne, dereotu, fesleğen, kekik, kimyon, mercanköşk
ÖRDEK: Ada çayı, anason, ardıç, kimyon, zencefil
TAVUK: Anason, biberiye, fesleğen, kekik, köri, mercanköşk, safran, zencefil
YAHNİ: Ardıç, defne, karabiber, kekik, kimyon, sater otu
GÜVEÇ: Ada çayı, ardıç, biberiye, defne, kekik, mercanköşk, sarımsak, yenibahar.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder