Affogato espresso bazlı bir İtalyan tatlısıdır. Hem kahve niyetine içilebilir hem de tatlı yerine yenebilir. Çünkü içinde vanilyalı dondurması var. Yaklaşık 272 kalorilik bir tarif
Gelelim bu basit tarife50 gr bitter çikolata
20 gr tuzsuz tereyağı
50 gr ceviz
4 kaşık vanilyalı dondurma
4 double shot espresso
Tarif
1. Ilk önce benmari usulü çikolata ve tereyağını eritin ve birbirine iyice karıştırın. (Tencerenin içine kaynamış su koyun ve kısık ateşte kaynamaya devam ederken üzerine çelik bir kase yerleştirin. Kasenin içine sadece çikolata ve tereyağını koyun. Suyun ısınan buharı ile çikolata ve tereyağını eritin.)
2. Bu sırada cevizleri küçük küçük doğrayın.
3. Dondurmaları 1’er kaşık tüm kahve finacanlarına eşit şekilde yerleştirin.
4. Sırasıyla cevizleri dondurmanın üzerine serpin.
5.Sonra espressoyu ve en son çikolatayı fincanlara dökün.
Hem kaşıklayın hem de kahvenizden azar azar yudumlar alın.
Eğer tarifi bir kademe daha yukarılara taşımak isterseniz. Cevizleri tencere de kavurun ve 1 tk şeker ekleyip, eritin. Şeker eridikten soğumaya başladığında krokan parçaları elde etmiş olacaksınız. Bıçak yardımıyla ufaladıktan sonra dondurmanın üzerine serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kutu Mutfak
20 gr tuzsuz tereyağı
50 gr ceviz
4 kaşık vanilyalı dondurma
4 double shot espresso
Tarif
1. Ilk önce benmari usulü çikolata ve tereyağını eritin ve birbirine iyice karıştırın. (Tencerenin içine kaynamış su koyun ve kısık ateşte kaynamaya devam ederken üzerine çelik bir kase yerleştirin. Kasenin içine sadece çikolata ve tereyağını koyun. Suyun ısınan buharı ile çikolata ve tereyağını eritin.)
2. Bu sırada cevizleri küçük küçük doğrayın.
3. Dondurmaları 1’er kaşık tüm kahve finacanlarına eşit şekilde yerleştirin.
4. Sırasıyla cevizleri dondurmanın üzerine serpin.
5.Sonra espressoyu ve en son çikolatayı fincanlara dökün.
Hem kaşıklayın hem de kahvenizden azar azar yudumlar alın.
Eğer tarifi bir kademe daha yukarılara taşımak isterseniz. Cevizleri tencere de kavurun ve 1 tk şeker ekleyip, eritin. Şeker eridikten soğumaya başladığında krokan parçaları elde etmiş olacaksınız. Bıçak yardımıyla ufaladıktan sonra dondurmanın üzerine serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kutu Mutfak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder