İki lezzetli pancar tarifi geliyor! Ama öncelikle küçük bir tavsiye
mevsimi gelir gelmez (ki şuan tam mevsimi) bu vitamin deposu sebzeyi 5’er 10’ar haşlayın ve buzlukta stoklayın, elinizin altında dursun.
Gelelim ilk tarife:•Pancar dip sos:
Malzemeler
2 adet haşlanmış kabuğu soyulmuş pancar,
2 diş sarımsak,
1/2 bardak ev yapımı yoğurt,
1/2 bardak lor,
1/2 çk karabiber,
1 çk tuz.
Tüm malzemeleri rondo’dan geçirin. Cipslerin, salataların yanında servis edin.
• Gelelim 2. tarife: Yoğurtlu Pancar Sapı Mezesi
Malzemeler
2 adet haşlanmış kabuğu soyulmuş pancar,
2 diş sarımsak,
1/2 bardak ev yapımı yoğurt,
1/2 bardak lor,
1/2 çk karabiber,
1 çk tuz.
Tüm malzemeleri rondo’dan geçirin. Cipslerin, salataların yanında servis edin.
• Gelelim 2. tarife: Yoğurtlu Pancar Sapı Mezesi
Malzemeler
1 bardak süzme yoğurt,
1 bardak ev yoğurdu,
2 diş sarımsak,
2 adet pancarın yeşil-kırmızı sapları,
2-3 yk elma sirkesi,
Tuz,
-Pancar saplarını 2 şer cm kalınlıkta doğrayın. Sarımsakların 1 tanesini ezin. Tavaya yağ ekleyin ve pancar sapları ile sarımsağı kısık ateşte soteleyin. Tavanın kapağını kapatın ve 10 dakika kısık ateşte yumuşamasını bekleyin. En son elma sirkesini ekleyin ve kokusu çıkana kadar pişirin. Arzuya göre tuz ekleyin ve altını kapatın.
Servis sırasında kalan sarımsağı ve yoğurtları birbirine karıştırın ve pancar saplarını yağıyla birlikte yoğurdun üzerine döküp, servis edin.
Afiyet olsun
1 bardak süzme yoğurt,
1 bardak ev yoğurdu,
2 diş sarımsak,
2 adet pancarın yeşil-kırmızı sapları,
2-3 yk elma sirkesi,
Tuz,
-Pancar saplarını 2 şer cm kalınlıkta doğrayın. Sarımsakların 1 tanesini ezin. Tavaya yağ ekleyin ve pancar sapları ile sarımsağı kısık ateşte soteleyin. Tavanın kapağını kapatın ve 10 dakika kısık ateşte yumuşamasını bekleyin. En son elma sirkesini ekleyin ve kokusu çıkana kadar pişirin. Arzuya göre tuz ekleyin ve altını kapatın.
Servis sırasında kalan sarımsağı ve yoğurtları birbirine karıştırın ve pancar saplarını yağıyla birlikte yoğurdun üzerine döküp, servis edin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder