Sarımsağın faydaları saymakla bitmeyecek kadar uzundur. Peki nasıl tüketildiğinde fayda yüzdesini daha da arttırabiliriz?
Sarımsağın sağlık yararlarının büyük kısmı sarımsağın kıyıldığı, ezildiği veya çiğnendiği zaman oluşan kükürt bileşiklerinden kaynaklanır. Sarımsakta bulunan enzimlerden faydalanmak için ezdikten veya kestikten sonra 2-3 dakika bekletmeniz önerilir.
Yemeklerde çiğ olarak kullanımı en besleyici tüketim yöntemidir. Pişirme, sarımsağın anti kanser ve antimikrobiyal potansiyelinin azalmasına yol açar.
Sarımsak kekik ve zeytinyağı ile birlikte kırmızı ve beyaz etleri marine etmek için kullanılabilir. Yemeklere baharat olarak ilave edilebilir. Kuru sarımsağın ızgarası yapılabilir. Çorbalara lezzet ve şifa vermesi amacıyla katılabilir. Domatesli ve yoğurtlu sosların içine kıyılabilir. Yağlı ve sirkeli salata soslarına eklenebilir.
Sofralardan eksik etmeyelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder