7 Ağustos 2020 Cuma

Şef Alican Saygı ile Bruschetta Tarifi

Türkiye’nin ilk Cordon Bleu şefi Alican Saygı ile İtalyan lezzeti Bruschetta yapıyoruz. 

Video da Lor /Ricotta peyniri yapımı ve Kurutulmuş domates yapmayı öğreneceğiz.

   
  Malzemeler:

  • 2-3 dilim ekşi maya ekmeği
  • 10 adet kalamata zeytini
  • 2 avuç çeri domates
  • 8 adet salkım domates
  • Yarım demet zahter
  • Yarım demet dereotu
  • 4 adet limon
  • 10 adet sarımsak
  • Taze süt
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz

  • Hazırlanışı:
  • İlk aşama olan lor peyniri yapımı ile başlıyoruz.2 lt taze sütü, limon suyunu, 2 diş sarımsağı, 1 yemek kaşığı tuzu ve zahter otunu tencere de kaynatmaya başlıyoruz. Süt kesildiğinde süzgeçten geçirip tortuları buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletiyoruz. Bu sırada ayrı bir tencere de su kaynatıyoruz. Kaynayan suya salkım domatesleri ekleyip 10-15 saniye kadar su da bekletiyoruz. Alican şefinde belirttiği gibi amaç domatesleri pişirmek değil kolay soyulmasını sağlamak. Bu sebepten 15 sn sonra domatesleri tencereden alıp, buz dolu suya bırakıyoruz. Domatesleri yaklaşık 1 dakika da buzlu suda beklettikten sonra kabuğunu kolayca soyuyoruz. Kabuğunu soyduğumuz domatesleri 4’e bölüp iç kısmındaki sulu çekirdekli kısmı bıçak yardımıyla ayırıyoruz. Domateslerin dış kısmını tepsiye aralıklı olarak diziyoruz. Üzerine sarımsak, karabiber, tuz, şeker ve zeytinyağı ekleyip 150 derecelik fırında 45-60 dakika arası pişiriyoruz. Süsleme aşamasında kullanılmak üzere kalamata zeytini bir bıçak yardımıyla çekirdeğinden ayırıyoruz. Ayrı bir tava da ekmekleri hazırlamaya başlıyoruz. Zeytinyağı eklediğimiz tavaya ilave olarak 1-2 adet sarımsağı kabuğu ile birlikte ezdikten sonra koyuyoruz. Ekmekleri bu yağda çıtır çıtır olana kadar kızartıyoruz. Ekmekleri sıcakken tuzluyoruz. Servis aşamasında ekmekleri düz bir tabağa dizip önce minik parçalara böldüğünüz loru, sonrasında 4’e böldüğünüz çerileri üzerine diziyoruz. Fırında pişirdiğimiz kurutulmuş domatesi ekliyoruz. Sırasıyla kalamata zeytini, dereotunu ve zeytinyağını da üzerine gezdirip. İtalyan başlangıcı bruschetta’yı afiyetle yiyebiliriz. Şimdiden ellerinize sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder