Her damak tadına uygun etli sebzeli noodle çok seveceksiniz.
Malzemeler:
1,5 lt su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım paket noodle
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr jülyen kesilmiş dana eti
2 diş sarımsak
1 adet havuç
2 adet renkli kapya biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı zencefil tozu
1 çay kaşığı susam
2 sap taze soğan
3 yemek kaşığı soya sosu (servis sırasında)
- Hazırlanışı:
- Az tuz ve zeytinyağı eklediğimiz 1, 5 lt su da noodle'ı 5-6 dakika haşlıyoruz. Suyunu süzüp bir kenarda bekletiyoruz. Orta ateşte ısıttığımız yağda dana etini kavurmaya başlıyoruz. Et renk alınca (yağla temastan 7-8 dakika sonra) sırasıyla ezdiğimiz sarımsağı ve ince ince doğradığımız havucu 4-5 dakika etle birlikte kavuruyoruz. Sonrasında jülyen doğradığımız biberi ilave edip 4-5 dakika da beraber orta ateşte karıştırmaya devam ediyoruz. Sebzeler yumuşayınca ve et istediğimiz kıvamda pişince baharatları ve susamı ilave ediyoruz. Pişirdiğimiz noodle'ı ekleyip ve doğradığımız taze soğanı ekleyip servis için tabaklara koyabiliriz. Arzuya göre soya sosunu servis sırasında ekleyerek afiyetle yiyebilirsiniz.
- Afiyet olsun
- https://www.youtube.com/watch?v=vU2zW9_hQDk&t=1s
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder