Nasıl denememişim, neden daha önce hiç duymamışım? diyeceğiniz lezzette puding gibi sıradan, magnolia kadar da şekerli değil. Gelsin tarif
Malzemeler
Krema için:
450gr labne peyniri
300gr çiğ krema
3 adet yumurta sarısı
220gr toz şeker
5gr vanilya özütü (arzuya göre)
Servis sırasında
Limonlu kek
5-6 yk viski
250 gr çilek
4 adet incir
Sütlü/Bitter çikolata
Tarif
Öncelikle limonlu keki yapıp aradan çıkaralım.
Limonlu kek (3 bardak elenmiş un, 1 bardaktan az şeker, 4 yumurta, vanilin, kabartma tozu, 1 adet limonun kabuğu, 1/2 bardak sıvı yağ, 1 bardak süt) kek için yapman gereken tüm karışımı çırpmak. 200 derece fırında 30-35 dakika pişmesi yeterli.
Kek pişerken ilk olarak labneyi ayrı bir kapta hafifleyene kadar çırpın.
Aynı şekilde ayrı bir kapta kremayı da çırpın ve kabartın.
Yine ayrı bir kapta şeker ve yumurta sarılarını kabarıp, rengi açılıncaya kadar çırpın.
Bu sırada vanilya özütü elinizde mevcutsa yumurtalı karışıma ekleyebilirsiniz.
Bu 3 ayrı karışımı ortak bir kaba alıp, katlayarak bir birine geçirin. (Tavsiye edilen bu karışımın en az 2-3 saat buz dolabında beklemesidir.)
Servis:
Çilekleri ve inciri küp küp doğrayın.
Hazırladığınız kekin arzu ettiğiniz kadarını küp küp doğrayın ve viskiyi üzerine döküp, yedirin.
Sonrasında hazırladığınız kremayı kek parçalarının üzerine dökün.
Meyveleri serpiştirin.
En son çikolatayı küçük küçük dilimleyip, üzerine serpin.
Afiyet şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder