Bamyayı hiç bu şekilde yememiştim diyeceğiniz bir tarif geliyor. Yaz soflarına renk katacak tarifimiz hemen gelsin mi?
- Malzemeler:
- 500 gram bamya
- 8 adet çeri domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Şeker
- Tuz
- Hazırlanışı:
- Bamyayı iyice yıkayın ve suyunu süzüp, kuruttuktan sonra bir tepsiye alın. Yarım çay bardağı zeytinyağı ve hafif tuz ekledikten sonra tepside olabildiğince dağınık şekilde dizin. Önceden ısıttığınız 220 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırına verdikten 20 dakika sonra bamyayı kontrol edin ve karıştırın. Fırına geri verin. Bu sırada domatesi, salçayı, sarımsağı, tuzu, şekeri, karabiberi ve hafif zeytin yağını blenderden geçirin. Püre kıvamına geldikten sonra 5 dakika pişirin. Bamyalar yanmadan hemen önce çıtır çıtır bir kıvamda iken fırından alın. Servis sırasında üzerine yoğurt dökün ve domates sosunu ekleyin. Afiyet olsun.
- https://www.youtube.com/watch?v=Bv38AlApZos
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder