7 Ağustos 2020 Cuma

Domatesli Peynir Dolgulu Kiş

 Malzemeler

Tart hamuru (Kutu Mutfak tarafından hazır iletilecektir.)

2 yk labne peyniri

3 yk ricotta peyniri

3 yk süzme yoğurt

1 adet köy domatesi

1 adet yumurta

2 yk un

1 tk bal

5-6 yaprak fesleğen

Zeytinyağı

Tuz


Tarif

Tart hamurunu elinizdeki yuvarlak tepsi boyutunda hafif kenarları tepsiyi kaplayacak şekilde açın.

Yağladığınız tepsiye hamuru serin. 2’şer cm aralıklarla çatalın başıyla hamur üzerine delikler açın.

Hamurun üstüne yağlı kağıt serin ve elinizde varsa nohut, fasulye tanesi gibi ağırlık yapacak bakliyatları yağlı kağıt üstüne dökün.(Amaç hamurun kabarmasını engellemek.)

Önceden ısıttığınız ve 240 dereceye ayarladığınız fırında 15 dakika pişirin.

Bu sırada ayrı bir genişçe kapta hamur dışındaki tüm malzemeleri iyice birbirine karıştırın. (Blendardan geçirirseniz daha pürüzsüz olacaktır.)

Fırından hamuru 15 dakika sonra alıp, ağırlıgı kaldırın ve peynir karışımını hamurun üzerine dökün, eşit şekilde dağıtın.

Bir kenar da yuvarlak şekilde kestiğiniz domatesi en üste dizin ve fırına ilave 20 dakika için verin.


Üzeri renk alıp kızardığında fırından alabilirsiniz.


Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder