Yılbaşı yemeğinde bu güne kadarki en sulu, en lezzetli hindiyi pişirmeye hazır mısınız?
Haydi başlayalım..
İlk olarak yumuşak, lezzetli bir et için eti önceden tuzlamalı veya tuzlu suya yatırmalısınız.
Hindiyi pişirmeden önce oda ısısına getirmeli ve fırının ısısını eşit ve hızlı bir biçimde emmesi için omurga kemiğini çıkartıp, hindiyi tepsiye düz yatırmalısınız.(Sırt kısmı tamamen tepsiye değsin)
Diğer taraftan yağsız göğüs etinin altına otlu tereyağı dilimleri koyabilirsiniz. Böylelikle hem kurumayı önlemiş olur hem de farklı bir çeşni elde etmiş olursunuz.
Fırında pişirecekseniz eğer eti fırına vermeden önce fırın sıcaklığı ideal 205-210*C’ye gelmiş olmalıdır. Esmerleşme başladıktan sonra ısıyı 10-15*C düşürüp yavaş yavaş pişirebilirsiniz.
Aralıklarla kontrol edin ve yağlama işlemine devam edin(altında biriken suyu da üzerine kaşık yardımıyla dökebilirsiniz.)bu şekilde hindinizi kurutmadan pişirme işlemini tamamlamış olursunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder