22 Aralık 2020 Salı

Migliaccio Napoletano

 Harika bir final için bu hafif tatlımızı menüye ekleyebilirsiniz.

Migliaccio Napoletano
600 mg süt
200 gram labne/lor peyniri
3 orta boy yumurta
60 gram tereyağı
1/2 (yarım) portakal kabuğu rendesi
170 gram şeker
110 gram irmik
İlk etapta sütü ve tereyağını bir tencereye alıp, kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra irmiği ilave edip kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Sonra bir kenara alıp soğumasını beklerken aralıklarla karıştırıyoruz.
2. Etapta bir kaseye 3 adet oda ısısında yumurtayı, şekeri ve portakal kabuklarını alıyoruz ve iyice çırpıyoruz. Sonra peyniri ekliyoruz.
Tekrar iyice karışana kadar çırpıyoruz. 3. Etapta bekleyen irmik karışımı ile diğer karışımı birleştiriyoruz. (bu sırada 3-4 damla limon suyu sıkabilirsiniz. )
Elde ettiğimiz homojen karışımı 170 derece de 40-45 dakika fırınlıyoruz.
Üzeri kızarınca fırından alıyoruz. Soğuduğunda 1 saat buzdolabında dinlendirip, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder