Geçen gün kaşarlı, kaşarlı sucuklu ve domatesli pide yapmıştık. Çok severek yendiği ve evde çok ekonomik olduğu için pide hamuru tarifini buradan da paylaşalım istedik.
Malzemeler
1 yk kuru maya
1 tk toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 yk sıvı yağ
1 çk tuz
3 su bardağı un (ilave gerekebilir)
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
1 tk yoğurt
2 yk sıvı yağ
Yapılış
-Derince bir kaba kuru maya ve toz şekeri alın, üzerine ılık su ekleyin ve karıştırın.
-Mayanın aktif hale gelmesi için 10 dakika dinlendirin.
-Sonrasında sıvı yağ ve tuzu ekleyin. İyice karıştırın.
-2 bardak unu eleyerek ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
-3.bardak unu da ekleyin ve yoğurduktan sonra üstünü örtün ve hamuru 1-2 saat dinlendirin. (Hamur ele hafif yapışabilir sorun değil.)
Hamur iyice kabaracak ve yumuşacık bir hal alacak. Hamuru açıp pide şeklini verdikten sonra kenarlarına yumurta sarısı karışımını çırptıktan sonra sürün.
İçine istediğiniz harcı koyabilirsiniz. Basit olsun derseniz sadece kaşar peynir rendeleyin. Geleneksel isterseniz de kıymayı soğanla kavurun ve üzerine yumurta kırıp, fırına verin. Karar sizin!
Bütün hafta sonu evdeyiz! Mutfakta zaman geçirmek için güzel bir fırsat. Size iyi geldiğini fark ettiğinizde vazgeçemeyeceksiniz!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder