Harika bir final için bu hafif tatlımızı menüye ekleyebilirsiniz.
Yeni nesil mutfak alışverişi hizmeti veriyoruz. Her hafta sitemiz üzerinden çeşit çeşit tarif yayınlıyoruz. Sen beğendiklerini sepete ekliyorsun tarifleriyle birlikte tüm malzemeleri kapına getiriyoruz
22 Aralık 2020 Salı
Migliaccio Napoletano
Migliaccio Napoletano
600 mg süt
200 gram labne/lor peyniri
3 orta boy yumurta
60 gram tereyağı
1/2 (yarım) portakal kabuğu rendesi
170 gram şeker
110 gram irmik
İlk etapta sütü ve tereyağını bir tencereye alıp, kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra irmiği ilave edip kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Sonra bir kenara alıp soğumasını beklerken aralıklarla karıştırıyoruz.
2. Etapta bir kaseye 3 adet oda ısısında yumurtayı, şekeri ve portakal kabuklarını alıyoruz ve iyice çırpıyoruz. Sonra peyniri ekliyoruz.
Tekrar iyice karışana kadar çırpıyoruz. 3. Etapta bekleyen irmik karışımı ile diğer karışımı birleştiriyoruz. (bu sırada 3-4 damla limon suyu sıkabilirsiniz. )
Elde ettiğimiz homojen karışımı 170 derece de 40-45 dakika fırınlıyoruz.
Üzeri kızarınca fırından alıyoruz. Soğuduğunda 1 saat buzdolabında dinlendirip, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
14 Aralık 2020 Pazartesi
Yumuşak ve Lezzetli Fırında Hindi Önerileri
Yılbaşı yemeğinde bu güne kadarki en sulu, en lezzetli hindiyi pişirmeye hazır mısınız?
Haydi başlayalım..
İlk olarak yumuşak, lezzetli bir et için eti önceden tuzlamalı veya tuzlu suya yatırmalısınız.
Hindiyi pişirmeden önce oda ısısına getirmeli ve fırının ısısını eşit ve hızlı bir biçimde emmesi için omurga kemiğini çıkartıp, hindiyi tepsiye düz yatırmalısınız.(Sırt kısmı tamamen tepsiye değsin)
Diğer taraftan yağsız göğüs etinin altına otlu tereyağı dilimleri koyabilirsiniz. Böylelikle hem kurumayı önlemiş olur hem de farklı bir çeşni elde etmiş olursunuz.
Fırında pişirecekseniz eğer eti fırına vermeden önce fırın sıcaklığı ideal 205-210*C’ye gelmiş olmalıdır. Esmerleşme başladıktan sonra ısıyı 10-15*C düşürüp yavaş yavaş pişirebilirsiniz.
Aralıklarla kontrol edin ve yağlama işlemine devam edin(altında biriken suyu da üzerine kaşık yardımıyla dökebilirsiniz.)bu şekilde hindinizi kurutmadan pişirme işlemini tamamlamış olursunuz.
5 Aralık 2020 Cumartesi
Pide Hamuru Tarifi
Geçen gün kaşarlı, kaşarlı sucuklu ve domatesli pide yapmıştık. Çok severek yendiği ve evde çok ekonomik olduğu için pide hamuru tarifini buradan da paylaşalım istedik.
Malzemeler
1 yk kuru maya
1 tk toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 yk sıvı yağ
1 çk tuz
3 su bardağı un (ilave gerekebilir)
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
1 tk yoğurt
2 yk sıvı yağ
Yapılış
-Derince bir kaba kuru maya ve toz şekeri alın, üzerine ılık su ekleyin ve karıştırın.
-Mayanın aktif hale gelmesi için 10 dakika dinlendirin.
-Sonrasında sıvı yağ ve tuzu ekleyin. İyice karıştırın.
-2 bardak unu eleyerek ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
-3.bardak unu da ekleyin ve yoğurduktan sonra üstünü örtün ve hamuru 1-2 saat dinlendirin. (Hamur ele hafif yapışabilir sorun değil.)
Hamur iyice kabaracak ve yumuşacık bir hal alacak. Hamuru açıp pide şeklini verdikten sonra kenarlarına yumurta sarısı karışımını çırptıktan sonra sürün.
İçine istediğiniz harcı koyabilirsiniz. Basit olsun derseniz sadece kaşar peynir rendeleyin. Geleneksel isterseniz de kıymayı soğanla kavurun ve üzerine yumurta kırıp, fırına verin. Karar sizin!
Bütün hafta sonu evdeyiz! Mutfakta zaman geçirmek için güzel bir fırsat. Size iyi geldiğini fark ettiğinizde vazgeçemeyeceksiniz!
1 Aralık 2020 Salı
Evde Şifalı Ot Yetiştirme
Bahçede veya balkonda şifalı ot yetiştirmemek büyük bir kayıp. Dilerseniz evinizde camın önünde dahi yerinizin yettiği kadar şifalı ot yetiştirebilirsiniz.
Otlar hem sağlığımız için faydalı hem de yeşil yapraklarının büyüdüğünü görmek hepimiz için görsel bir ziyafettir. İtalya’da sokakta yürürken bir çok pencerinin önünde biberiye demetleri görürsünüz. Yünanistan’da evlerin ve restoranların kapısının önünde yetişen narin yapraklı fesleğenler havaya muhteşem bir koku yayar.
Hiçbir bahçe, balkon ya da pencere kenarı, çok sevdiğiniz bir bitkiyi yetiştirmek için küçük değildir. Herkesin damak tadı ve zevki farklı olduğundan değişik bitkiler ekilebilir ve yetiştirilebilir. Sadece her bitkinin ışık toprak vs. ihtiyaçları farklı olduğundan, bu ihtiyaçları dikkate almak gerekir.
Bahçede veya balkonda yetiştirdiğimiz bitkilerin serpilmeden solup gitmemesi için uyulması gereken bazı temel kurallar vardır. Bu yazımızda bilinmesi gereken bu küçük detayları sizlerle paylaşacağız.
Drenaj:
Çiçek sandıklarının en altına bir tabaka kil parçası koyulursa hem uzayan bitki kökleri zamanla su alma deliklerini tıkamaz, hem de bitkiler şiddetli bir yağmur sonucunda veya çok fazla su verilmesi durumunda zarar görmezler. En alttaki kil parçalarının üzerine istenilen özellikteki toprağı döktükten sonra, bitkinizi gönül rahatlığıyla ekebilirsiniz.
Toprak:
Her bitki, her tür toprakta aynı şekilde büyüyemez. Otlar toprak konusunda çok seçici olmasalar da onları iyi bir toprakta yetiştirirseniz daha iyi sonuç alırsınız.
Kireçli Toprak:
Kireçli toprak; genellikle gevşek, su geçirgen ve besin maddeleri bakımından fakirdir. Gübre ilave edilmesiyle bu eksikleri kapanır.
Kireçli toprakta en iyi yetişen otlar; sater otu, mercanköşk, amel otu, biberiye, ardıç ve zulfa otudur.
Tınlı Toprak: Bu toprak cinsinde, ilkbahar ve kışın ağırlaştığından bir tırmıkla dikkatlice kazılmalıdır. Tırmık belirli aralıklarla toprağa derinlemesine sokulmalıdır.
Tınlı Toprakta en iyi yetişen otlar; fesleğen, dereotu, rezene, Frenk maydanozu, sarımsak, kişniş, kimyon, aşk otu, defne, maydanoz, biberiye, ada çayı ve kekiktir.
Killi Toprak: Minik minik parçalardan oluşan bu toprak, sıcakta büzüşür ve yağmurda ağırlaşıp yapış yapış olur. Eğer en üst tabakasını gübre ile karıştırırsanız sadece killi toprakta yetişebilen otların yanı sıra başka otlar da yetişebilir.
Killi toprakta en iyi yetişebilen otlar; melisa otu, nane, ada çayı ve kekiktir.
Kumlu Toprak: Pek çok bitki için fazlasıyla verimsiz ve asidik olan bu toprakta, özellikle Akdeniz bitkileri yetişir. Ancak diğer topraklarda olduğu gibi gübre ve gübre suyu eklendiğinde başka bitkilerde yetişebilir.
Kumlu toprakta en iyi yetişen otlar; anason, hodan, tarhun, rezene, kişniş, kimyon, keklik otu ve sater otudur.
Nemli Toprak: Bu toprak suyu az geçirir ama besin değeri yüksek, nemli ve verimli bir topraktır.
Bu toprakta en iyi yetişen bitkiler; melisa, nane ve maydanozdur.
Belirttiğimiz topraklarda yetişen bir çok başka bitkide vardır ancak biz yenebilecek bitkileri ele alarak sizleri bilgilendirmek istedik.
Balkon bitkileri için birkaç ipucu daha vermek isteriz; Toprağın yüzeyi oldukça kuru görünüyorsa bitki sulanmalıdır. Küçük saksılarda suyu, saksının altındaki kaba boşaltmak daha uygundur, bitki oradan ihtiyacı olduğu kadarını alır.
Toprağa en başta konulmadıysa birkaç ay aralıklarla az miktarda bitki suyu veya kaya tozu gibi organik gübreler koymak faydalı olacaktır.
Uzun ömürlü bitkilerin saksılarını kışın balkonda korunaklı bir yere çekmek hatta üzerlerini çam dallarıyla örtmek bitkiyi dış etkilerden koruyacaktır. Otlar saksıda olduklarında soğuk, dört bir taraftan esip rüzgar yüzünden bitkinizin donmasına sebebiyet verebilir.
Belirttiğimiz küçük tüyoları uyguladığınız da hazır bahar gelmiş ve yaz mevsimi kapıdayken kendi yetiştirdiğiniz otları ve sebzeleri salatalarınızda hata yemeklerinizde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Maş Fasulyeli Brokoli Salatası
Brokoli sezonu başlarken farklı malzemeler ekleyerek yeni bir brokoli salatası tarifiyle karşınızdayız.
Kutu Mutfak paketine bu lezzetli salatayı eklediğinizde fasulyeleri haşlamakla uğraşmayacaksınız. Çünkü en zoru ve zaman kaybettiren kısmı olan bakliyat haşlama sürecini biz sizler için tamamlayıp paketinize ekleyeceğiz. Hijyenik koşullar yerine getirilerek hazırlanan malzemeler bir tıkla kapınızda. Fazlası var eksiği yok paketlerimizi www.kutumutfak.com adresinden sipariş vermeye başlayabilirsiniz.
Maş Fasulyeli Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo brokoli
- 3 adet yeşil kırmızı kapya biber
- 1 küçük kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 15 adet badem
- Yarım bardak maş fasulyesi
- Yarım bardak zeytinyağı
- 1 tam limon suyu
- Yapılışı
- soğanı ince ince doğra tuz ve sumak ile ez.
- Brokoliyi kaynamış suya koy kısık ateşte 7-8 dakika pişir.
- Sonrasında brokolileri buzlu suya at ve şokla.
- Durula, kurut ve kaseye al. Biberleri küp küp kes.
- Yarım limonu sık.
- Tüm malzemeleri bir kaba al ve karıştır. Servise hazır.
- Afiyetler olsun
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)