Yemek terapisi, uzmanlar tarafından şöyle tanımlanıyor: “duygusal ve psikolojik sorunların üstesinden gelebilmek için bireyin gıda ile kişisel, kültürel ve ailesel ilişkisini kullanan terapötik bir tekniktir.”
Peki, yemek pişirmek ruh sağlığımız açısından neden faydalıdır? Yemek terapisi konusunda yapılan son araştırmalara göre yemek yapmanın ruh sağlığımıza iyi gelme sebepleri şöyle:
* Yemek yapmak konsantrasyon gerektirir. Bu sebeple kafanızda dönüp duran stres kaynaklarını bir süre unutmanızı sağlar. Ayrıca gün içinde takıldığınız önemsiz detayların bilincinizde yer kaplamasını önlemeye yardımcı olur.
* Pişirme sonrasında elde edeceğiniz mis gibi yemekleri düşünmek mutluluk verir.
* Duyularınızı harekete geçirir. Geçmiş kaygılarınızı değil, anı yaşamanızı sağlar.
* Sizi yeni beceriler elde etmeye ve bilgi haznenizi genişletmeye teşvik eder.
* Bağımlılık gibi ciddi problemlerle boğuşanlar için yaşam kalitesini artırmanın bir yoludur.
* Yemek pişirmek insana bir başarma hissi ve zevk verir. Bu sayede daha az stresli olmanıza yardımcı olur.
* Somut olarak bir şey üretmenin hazzını yaşatır.
* Evde yayılan pişmiş bir yemek kokusu, evdeki huzurun en önemli göstergelerindendir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder