2 Eylül 2020 Çarşamba

Alternatif Türk Kahvesi

 Türk kahvesi pek tercih meselesi değildir güzel ülkemizde. ‘’İçer misin?’’ denince düşünmeden ‘’İçerim!’’ deriz.

Şekerli, orta şekerli ya da sade oluşu ise bazen kişi sayısına bazense kişiye göre değişir Yapanı çok uğraştırmamak için ‘’Herkes nasıl içerse benimki de öyle olsun’’ diyen mütevazileri üzmemek lazım.
Peki ya siz türk kahvesinin sütlüsünü hiç denediniz mi? Biz denedik, Kutu Mutfak’ta pişti ve onaylandı.
Gelsin tarif: bir cezvede bildiğiniz usul türk kahvesini pişiriyorsunuz. Diğer cezvede de sütü ısıtıyorsunuz. (Sütü kaynatmayın, ısınmış olması yeterli.)
Isıttığınız sütü finacanlara eşit Şekilde bölün. Hazırladığınız köpüklü kahveyi de her finacana eşit şekilde dağıtın. (Bu aşamada kahvenin dibine çöken telveyi almamaya özen gösterin.)
Ortaya güzel, özel, alternatif bir tat çıkıyor. Siz yine kahve yanına lokumdan şaşmayın.

Afiyet olsun

Kutu Mutfak



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder