2 Eylül 2020 Çarşamba

Girit Kabak Dolması

Önümüzdeki hafta menülerine eklediğimiz Girit Kabak Dolması’nı bilmeyen kaldı mı? Normal kabak dolmasına göre daha doyurucu ve daha sulu. Kabak dolmasını bir de böyle deneyelim diyenlerdenseniz eğer sipariş verebilir. Müthiş bir yemeğe mutfağınızın kapılarını açabilirsiniz. Gelsin tarif

Girit Kabağı Dolması

Malzemeler
5 adet girit kabağı
250 gr orta yağlı kıyma
6 adet sarımsak
1 adet soğan
1/2 bardak pirinç
12-14 adet çeri domates
1 yk salça
1 bardak su
1 çb zeytinyağı
Kimyon/pul biber/karabiber
Tuz

*Yoğurt (servis sırasında)


Hazırlanışı:

-Kabakların başlarını kesip, içini oyuyoruz.
-Soğanı yuvarlak yuvarlak 1´er cm doğruyoruz.
-Sarımsakları küp küp kesiyoruz.
-Domatesleri 2’ye bölüp, hafifçe eziyoruz.
-Pirinci suda bekletip, suyunu süzüyoruz.
-Harç hazırlığı için geniş bir kaseye domatesleri, sarımsakların yarısını, yarım kaşık salça, tuz, baharatlar, kıyma, yarım bardak zeytinyağı ve suda bekletip, suyunu süzdüğümüz pirinci alıyoruz. İyice birbirine karıştırıyoruz.

Tarif
-İçini oyduğumuz kabakların içine harcı koyuyoruz. (Bastırmadan hafif boşluklar bırakarak.)
-Kabakları tencereye dizmeden, kabakların harç dolu içine 1’er tk su ekliyoruz.
-Kabakların başlarını kapak gibi üzerine kapatıp, sırayla tencereye diziyoruz.
-Tencereye dizdiğimiz kabakların arasına dilimlediğimiz soğan ve kalan sarımsakları serpiştiriyoruz.
-Kalan salçayı da bölerek aralara koyup, yarım bardaktan 1-2 parmak fazla su ekliyoruz. Hafifçe kabakların üzerine arzuya göre tuz serpiyoruz ve tencere kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
-Yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun,

Kutu Mutfak



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder