Bu hafta menülerinden tarife ulaşabilirsiniz. Ne de olsa Tarif Kapında Şef Sensin
Nar Ekşili Soğan Yatağında Bulgur Köftesi
Malzemeler (2 kişilik)
250 gr kıyma
3 yk köftelik bulgur
3-4 yk sıcak su
5 adet kuru soğan (Kırmızı beyaz karışık)
1 çk tuz
2 yk nar ekşisi
Yoğurt (servis sırasında)
1 tk kuru nane
1 çk Karabiber
1 çk Havlıcan
Yoğurt
250 gr kıyma
3 yk köftelik bulgur
3-4 yk sıcak su
5 adet kuru soğan (Kırmızı beyaz karışık)
1 çk tuz
2 yk nar ekşisi
Yoğurt (servis sırasında)
1 tk kuru nane
1 çk Karabiber
1 çk Havlıcan
Yoğurt
Hazırlanış
Soğanları soy ve 4 böl. (1 soğan hariç)
Kalan 1 adet soğanı kabuğunu soyduktan sonra rendele.
Bulguru sıcak su ile ıslat ev 3-4 dakika beklet.
Soğanları soy ve 4 böl. (1 soğan hariç)
Kalan 1 adet soğanı kabuğunu soyduktan sonra rendele.
Bulguru sıcak su ile ıslat ev 3-4 dakika beklet.
Tarif
Islattığın bulguru, kıyma ile birlikte bir kapa al.
Rendelediğin soğanı ekle.
Tuz, karabiber ve havlıcan baharatıyla birlikte kaba aldığın tüm malzemeleri iyice yoğur. (10 dakika buzdolabında beklet.)
4’e böldüğün soğanları tencereye diz ve az ağ ekleyerek 2-3 dakika orta ateşte hafifçe sotele.
Soğanların üzerine yarım bardak su ekle.
Nar ekşisi ve naneyi de ekleyip, tencere kapağı kapalı şekilde, kısık ateşte 15 dakika pişir.
Bu sırada köfteler için dolapta bekleyen bulgur-kıyma karışımını alıp bir kere daha yoğur.
Elini hafif ıslatıp küçük parçalar halinde kopar. Yuvarlayarak top haline getir. Tüm karışımdan bu şekilde yuvarlak köfterler yap ve tencerede pişen soğan karışımına dahil et.
Birlikte ilave 20 dakika daha pişir. (Bu 20 dakika içerişinde yavaşça 1-2 kere karıştır.)
Rendelediğin soğanı ekle.
Tuz, karabiber ve havlıcan baharatıyla birlikte kaba aldığın tüm malzemeleri iyice yoğur. (10 dakika buzdolabında beklet.)
4’e böldüğün soğanları tencereye diz ve az ağ ekleyerek 2-3 dakika orta ateşte hafifçe sotele.
Soğanların üzerine yarım bardak su ekle.
Nar ekşisi ve naneyi de ekleyip, tencere kapağı kapalı şekilde, kısık ateşte 15 dakika pişir.
Bu sırada köfteler için dolapta bekleyen bulgur-kıyma karışımını alıp bir kere daha yoğur.
Elini hafif ıslatıp küçük parçalar halinde kopar. Yuvarlayarak top haline getir. Tüm karışımdan bu şekilde yuvarlak köfterler yap ve tencerede pişen soğan karışımına dahil et.
Birlikte ilave 20 dakika daha pişir. (Bu 20 dakika içerişinde yavaşça 1-2 kere karıştır.)
Yoğurt yanında afiyetle servis edebilirsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder