Ketçap nasıl yapılır? Çok basit. Çocuklarınız için katkı maddesi içermeyen, sağlıklı bir ketçap yapmak hiç zor değil. Bu tarifi kesin denemelisiniz!
Malzemeler
1.5 kg domates
1/2 bardak esmer şeker
1 bardak elma sirkesi/ beyaz sirke
1 tk domates salçası
1 tk toz kırmızı biber
1 çk’dan az tuz
Yarım bardak su
Tarif
Domateslerin kabuğunu soy ve 4’e böl. Tencereye diz, yarım bardak su ekle ve hava almayacak şekilde kapat.
Domatesler eridiğinde ocaktan al ve püre haline gelene kadar blendardan geçir.
Bu aşamada domates blendardan geçse dahi tortuları kalacağı için ince bir tel süzgeçten bir defa geçir.
Sıvı püre kıvamına getirdiğin domatesleri orta ateşte pişirmeye başla. Sırasıyla esmer şeker, sirke, salça, kırmızı biber ve tuzu ekle.
20 dakikaya yakın orta ateşte pişir. (Pişirme sırasında tencere kapağı açık olsun ve aralıklarla karıştırmaya devam et.)
Ketçabın hazır olduğunu anlamak için tabağa kaşık yardımıyla bir damla ketçaptan koy ve tabağı yan çevirdiğinde eğer ketçaptan su akmıyorsa ketçabın kıvama gelmiş demektir. Ateşten alıp soğuduğunda servis edebilirsin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder