Bu yazımızda hangi baharatlar nerede kullanılmalı? sorusuna alternatifler bulmaya çalışacağız.
Ülkemizde coğrafya ve lezzet anlayışı gereği en çok kullanılan baharatlar pul biber ve karabiber.
Halbuki topraklarımızda yetişen yemeklerin
lezzetine lezzet katacak bir çok baharat mevcut.
Tahmin edemeyeceğimiz, belki de daha önce hiç
tatmadığımız bir çok baharatla tanışmaya
ne dersiniz?
Yeni tatlar ve lezzetler için tavsiyelerimize göz atın;
Balık
Alabalık: aşk otu, Frenk maydanozu, mercanköşk
Balık Salatası: acı biber, fesleğen, Frenk maydanozu,
maydanoz, melisa otu
Buğulama: defne, fesleğen, kekik
Pişmiş balıklar: ada çayı, biberiye, fesleğen, kişniş
Deniz Mahsülleri
Karides: acı biber, bayır turpu, dereotu, Frenk maydanozu,
maydanoz, zencefil
Midye: acı biber, biberiye, fesleğen, kekik, mercanköşk,
yeşil kişniş, zencefil
Yengeç: acı biber, ardıç, defne, fesleğen, kekik, sarımsak,
yenibahar
İstiridye: dereoutu, Frenk maydanozu, hodan, maydanoz, tarhun
Et
Ciğer: karanfil, kekik, sater otu
Dana: defne, fesleğen, karanfil, kekik, mercanköşk
Kuzu:ada çayı, ardıç, biberiye, defne, kekik, kişniş,
sarımsak, tarhun
Hindi: defne, dereotu, fesleğen, kekik, kimyon, mercanköşk
Ördek: adaçayı, anason, ardıç, kimyon zencefil
Tavuk: anason, biberiye, fesleğen, kekik, köri, mercanköşk,
safran, zencefil
Zevkler ve renkler süphesiz ki tartışılmaz ancak yeniliklere
açık olmak her zaman iyidir.
Sağlıkla kalın..
Kaynak: Baharat ve Otlar (Şifalı yemek tarifleri) – Monika
Aschl
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder